www.cylinderteknik.se Cylindrar Konstruktion Montering & Logistik Produkter Cylinderberäkning Referenser Kontakt

Produkter

Bilderna nedan är några exempel på olika cylindrar mm som cylinderteknik har konstruerat och tillverkat. Håll muspekaren över bilden så kommer en kort beskrivning av bilden.

Vattenrenare som drivs med en 10 bars pump och ger ett sluttryck på 80 bar. Trycket uppnås genom att återanvända trycksatt vatten från filtren. Vattenrenaren används bland annat till att rena saltvatten och är tillverkad helt av plast. Enkelverkande cylinder i syrafast material, där cylinderröret och framgaveln är integrerade. Cylinder med genomgående kolvstång, vilket ger samma volym på plus- och minussidan. Anslutningarna sitter i kolvstången. Cylinder är polerad och tillverkad i syrafast material. Cylinder med en kolvdiameter på 200mm, för livslängdsprovning av kylarslang med vatten/glykol- blandning.;
Samma typ av cylinder som på bild 3. Cylindern är tillverkad av aluminium. Dubbelverkande cylinder med båda anslutningarna i den roterbara bakdelen. Materialet i cylindern är av aluminiumbrons och rostfritt. Syrafast pneumatikcylinder med en diameter på 300mm. En hydraulcylinder som driver en integrerad vattencylinder.
Liten och smidig lackad hydraulcylinder med ett litet inbyggnadsmått. 2-stegs pumpstation som kan driva upp till fyra cylindrar med hjälp av flervalsventil. Med 2-stegspump menas att pumpen arbetar med 2 olika pumpareor. När det inte krävs stor kraft jobbar pumpen med en stor pumparea vilket medför högre hastighet på cylindern. När det behövs större kraft slår pumpen automatiskt över till mindre pumparea. Hålcylinder som lyfter 70 ton och väger endast 20 kg. Kompakt hydraulcylinder i aluminiumbrons och seghärdat stål.
Dubbelverkande hydraulcylinder i syrafast material. Dragande vattencylinder med flänsinfästning i framgaveln. Cylinder där kolvstången inte kan rotera. Teleskopcylinder av aluminium.
Dubbelverkande hydraulcylinder i rostfritt material. Dubbelverkande hydraulcylinder av stål med inbyggda lägesgivare. Syrafast plunchcylinder. Enkelverkande cylinder av aluminium.
Enkelverkande cylinder i syrafast material, med invändig diameter på 110 mm. Dubbelverkande cylinder i syrafast material, med båda anslutningarna i bakgaveln. Cylinder av aluminium med inbyggd handpump. Dragande cylinder av aluminium med inbyggd 2-stegs handpump. Cylindern är dimensionerad för 350 bar arbetstryck. Med 2-stegspump menas att pumpen arbetar med 2 olika pumpareor. När det inte krävs stor kraft jobbar pumpen med en stor pumparea vilket medför högre hastighet på cylindern. När det behövs större kraft slår pumpen automatiskt över till mindre pumparea.
Dubbelverkande aluminiumcylinder med en kolvdiameter på 100 mm och en slaglängd på 3000 mm. Dragande cylinder med inbyggd luftfjäder, där anslutningen sitter i kolvstångsgaffeln. Tryckstegrare som matas med 200 bar och ger ett sluttryck på 1000 bar. Tryckstegraren har en inbyggd lägesgivare och är konstruerad för att klara 20 miljoner slag vid höga temperaturer. Enkelverkande hydraulcylinder av rostfritt stål.
Dubbelverkande gascylinder för kväve och ammoniak. Cylindern har en diameter på 200 mm och är tillverkad av syrafast stål.      
www.cylinderteknik.se